WESELE PAKIET CRISTAL

MENU PAKIET CRISTAL

Tradycyjne powitanie chlebem i solą
Aperitif- wino musujące

Zupa (do wyboru)

  • Bulion długo gotowany z mięs mieszanych z makaronem
  • Krem z pieczonych pomidorów z pesto
  • Krem brokułowy z migdałami
  • Krem grzybowy z groszkiem ptysiowym

DANIE GŁÓWNE

  • Wybór mięs (2,5 porcji/os)
  • Rolada z sosem pieczeniowym
  • Kaczka pieczona z jabłkami
  • Kurczak z camembertem i żurawiną
  • Pieczeń z karczku nadziewana śliwką
  • Schab po sztygarsku

Dodatki

  • Kluski Śląskie jasne i ciemne
  • Ziemniaki z wody z masłem i koperkiem
  • Kapusta zasmażana
  • Modra kapusta
  • Buraczki na zimno
  • Sałatka sezonowa

Deser I (do wyboru)

  • Puchar lodowy z sosem karmelowym i dodatkami
  • Creme brulee z białą czekoladą
  • Panna cotta z sosem truskawkowym

Deser II – Bufet słodki

  • Kompozycja 5 rodzajów ciast (2 szt./os)
  • Ciasteczka koktajlowe/ Słodkie desery
  • Kompozycje owoców cytrusowych i sezonowych (w całości i filetowane)
  • Kompozycje musów: owocowe, czekoladowe, kawowe, orzechowe

Deser III

  • Tort własny
  • Zimne i ciepłe napoje podawane w nieograniczonej ilości do końca wesela!
  • W formie bufetu: kawa, herbata, napoje gazowane: pepsi, mirinda, 7-up
  • Na stołach: woda mineralna z cytryną, napoje owocowe

BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK

  • Patera mięs pieczonych z dipami
  • Półmisek wędlin
  • Pasztet pieczony z żurawiną
  • Deska serów z winogronami i orzechami
  • Patera ryb wędzonych
  • Dorsz w zalewie octowej z czerwoną cebulą
  • Kuleczki rybne
  • Śledzik w śmietanie
  • Galaretki drobiowe z warzywami
  • Schab z ananasem w galarecie
  • Sałatka z wędzonym kurczakiem i melonem
  • Caprese z sosem balsamicznym i bazylią
  • Wędzony łosoś na grzance czosnkowej
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Ptysie nadziewane farszem
  • Szynka na gorąco z sosem czosnkowym
  • Pieczywo, gorące bułeczki
  • Masło – smakowe, ziołowe, paprykowe

KOLACJA SERWOWANA PORCJOWO POD KAWERSAMI (do wyboru)

  • Polędwica wieprzowa w sosie grzybowym z pieczonymi ziemniakami i sałatą z fetą
  • Pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami podawana z puree z marchwi
    i aksamitnym sosem serowym
  • Stek z łososia norweskiego w bazyliowej marynacie podawana z brokułem z masłem
    migdałowym, pieczonymi ziemniakami

KOLACJA II (serwowana przez Szefa Kuchni na środku sali)

Udziec wieprzowy na kapuście z kaszą i sosem chrzanowym

KOLACJA III (Bufet gorący – podawane w kociołku) do wyboru:

  • Żurek śląski z białą kiełbasą/ Strogonow z pieczarkami
  • Flaczki/ Zupa gulaszowa z kluseczkami
  • Żurek Śląski z białą kiełbasą/ Zupa gulaszowa z warzywami

KOLACJA IV

Bursztynowy barszczyk z faszerowanym pasztecikiem

CENA PRZYJĘCIA WESELNEGO 2018

Sezon niski (październik- kwiecień)* 230zł/os
Sezon wysoki (maj-wrzesień)* 250zł/os

Tygodniowe wczasy w Kudowie Zdroju z zabiegami w centrum SPA – Gratis
(przy organizowaniu wesela dwudniowego)

Voucher dla Nowożeńców uprawniający do skorzystania z restauracji o wartości 200zł
do wykorzystania w I rocznicę ślubu

* W konsumpcji nie uwzględniono tortu i alkoholu- to wszystko można mieć
we własnym zakresie, bez ponoszenia dodatkowych opłat.
* Dzieci do lat 3 – gratis. Dzieci do lat 8 – 60% ceny
* W przypadku organizacji przyjęcia w inny dzień niż sobota
dodatkowe 10% rabatu

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!